Meezeilreis van 26 t/m 31 mei 2015

Zeilen naar en fietsen op de Waddeneilanden, vanuit Den Oever

Ga mee met ons op deze reis en ervaar de waddeneilanden. Op ieder eiland staat een fiets klaar en is er een fietsroute beschikbaar. U heeft volop de gelegenheid om de eilanden te ontdekken. De eilanden Texel, Vlieland en Terschelling zullen aan bod komen. De volgorde van de bestemmingen hangt af van weer, getijden en wind. Bij goed weer gaan we ook een keer droogvallen. Tijdens het zeilen mag u meehelpen de zeilen hijsen, aan het roer staan of lekker luieren aan dek. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd: laat u  zich verwennen door onze ervaren scheepskok die u gaat verrassen met heerlijke maaltijden en tussendoortjes.

Over ons:

De Friese tjalk 'De Vriendschap' werd in 1902 te Leeuwarden als zeilend éénmast vrachtschip gebouwd. Met onze tjalk werden vooral zware materialen vervoerd over de Nederlandse binnenwateren, de Waddenzee, Noordzee en Oostzee. In 2010 hebben we  het schip omgebouwd tot een comfortabel charterschip met 8 tweepersoonshutten. Remco is van huis uit scheepstimmerman-meubelmaker en jachtbouwer, Yteke heeft een kunstzinnige achtergrond. Samen hebben zij met veel passie en oog voor detail het schip van een compleet nieuw interieur voorzien en varen hun schip als schipper en matroos. Yteke is daarbij een gezellige gastvrouw en kan u veel vertellen over het schip, de natuur en de plekjes die we u gaan laten zien.

 • Zeilgebied: Waddeneilanden: Texel, Vlieland en Terschelling
 • Thuishaven: Den Oever
 • In-/ontschepen: dinsdag om 10.00 uur, zondag om 15.00 uur
 • Activiteiten: zeilen hijsen, sturen, navigeren en omgeving verkennen
 • Doelgroep: 40+

Alle meezeilreizen bij Holland Sail worden u aangeboden met afvaargarantie. Dat betekent dat u altijd zeker bent van vertrek.

 • Activiteiten aan land / excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering

Verblijf op basis van volpension. Tijdens de reis verzorgt de kok de maaltijden. Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee en melk. De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig, tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes. 's Avonds wordt een warme maaltijd geserveerd. Dieetwensen graag vooraf doorgeven. Aan boord zijn dranken aanwezig, die aan het einde van de reis met de schipper worden afgerekend. U kunt zelf geen dranken mee aan boord nemen.

U heeft geen zeilervaring nodig om met deze zeilvakantie mee te gaan. De ervaren en gediplomeerde bemanning maakt u graag wegwijs aan boord. Meehelpen bij het zeilen en bij kleine huishoudelijke activiteiten aan boord zijn leuke onderdelen van een actieve vakantie en wordt min of meer van iedereen verwacht.

 • Accommodatie aan boord van De Vriendschap
 • Diensten van de bemanning (2 of 3 personen)
 • Havengelden en toeristenbelasting
 • Brandstofkosten
 • Lunch, ontbijt en diner
 • Beddengoed
 • Huur badhanddoeken, 3 per persoon
 • gebruik zeilpakken


Bij Holland Sail betaalt u geen reserveringskosten.

Bij uw reisinformatie ontvangt u een plattegrond van de vertrekhaven, zodat u het schip gemakkelijk kunt vinden. Hierop staan ook de parkeermogelijkheden vermeld. Voor informatie over het openbaar vervoer kunt u kijken op 9292.nl of contact opnemen met OV reisinformatie Nederland, telefoonnummer 0900-9292 (€ 0,70/min.).

Annuleringsverzekering
Premie: 5,445% van de reissom (4,5% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting over de premie)
Door omstandigheden kan het gebeuren dat u niet aan een geboekte reis of vakantie kunt beginnen. Ook als u al vertrokken bent, kunnen er redenen zijn om de reis voortijdig af te breken. Deze verzekering geldt voor maximaal negen personen of maximaal vier gezinnen.

Reisverzekering
Premie: € 0,90 per persoon per dag.
Alle deelnemers zijn standaard verzekerd van directe, persoonlijke hulp bij pech, ongeval of ziekte. Daarnaast zijn geneeskundige kosten, ongevallen en aansprakelijkheid meeverzekerd. Ook verlies van bagage, meegenomen materiaal en apparatuur en schade als gevolg van bijzondere sporten, zijn meeverzekerd. Voor deelnemers en thuisblijvers is dat een geruststellende gedachte. In de Algemene Voorwaarden leest u wat er exact onder de dekking valt.

Vaardekking
Premie: 2,42% van de totale reissom (2% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting over de premie)
Het risico dat één of meerdere dagen niet gevaren kan worden vanwege te harde wind, is verzekerd bij vaardekking. Dit houdt in dat als er langer dan 50% van de beschikbare tijd niet gevaren wordt als gevolg van harde wind c.q. storm - dat wil zeggen windkracht 7 of meer op de schaal van Beaufort - of als storm verwacht wordt door een meteorologisch instituut, tot maximaal 75% van de reissom wordt uitgekeerd.


Voorwaarden annuleringsverzekering
Voorwaarden reisverzekering
 

Per persoon/bed
€ 560.00

Bed op 2-persoonshut (m/v gescheiden)

(gezamenlijke huishouding verplicht in 2021)


Per hut
€ 1175.00

2-persoonshut privé

(gezamenlijke huishouding verplicht in 2021)

Nu boeken
7 Plaatsen vrij