Meezeilreis van 24 t/m 28 augustus 2015

Zeilen en fietsen, beleef op de Waddenzee samen met andere zeilliefhebbers een zee aan vrije tijd.

Verblijf op basis van volpension. Tijdens de reis verzorgt de kok de maaltijden. Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee en melk. De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig, tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes. 's Avonds wordt een warme maaltijd geserveerd. Dieetwensen graag vooraf doorgeven. Aan boord zijn dranken aanwezig, die aan het einde van de reis met de schipper worden afgerekend. U kunt zelf geen dranken mee aan boord nemen.

U heeft geen zeilervaring nodig om met deze zeilvakantie mee te gaan. De ervaren en gediplomeerde bemanning maakt u graag wegwijs aan boord. Meehelpen bij het zeilen en bij kleine huishoudelijke activiteiten aan boord zijn leuke onderdelen van een actieve vakantie en wordt min of meer van iedereen verwacht.

 • Accommodatie aan boord van een traditioneel zeilschip
 • Diensten van de bemanning (2 of 3 personen)
 • Havengelden en toeristenbelasting
 • Brandstofkosten
 • Lunch, ontbijt en diner
 • Beddengoed
 • Inbegrepen:  Fietshuur voor minimaal 3 dagdelen*
  *Indien er door omstandigheden niet gefietst kan worden geeft dit geen recht op restitutie van de fietshuur.


Bij Holland Sail betaalt u geen reserveringskosten.

Bij uw reisinformatie ontvangt u een plattegrond van de vertrekhaven, zodat u het schip gemakkelijk kunt vinden. Hierop staan ook de parkeermogelijkheden vermeld. Voor informatie over het openbaar vervoer kunt u kijken op 9292.nl of contact opnemen met OV reisinformatie Nederland, telefoonnummer 0900-9292 (€ 0,70/min.).

Geniet van 2 puur Hollandse activiteiten: zeilen en fietsen. Voor elk wat wils want met het schip zeilt u van de ene havenplaats naar de andere waar u in de gelegenheid bent om op de fiets de omgeving te verkennen. En als u een keer niet wilt fietsen is dat natuurlijk ook mogelijk. Maak dan een mooie wandeling of misschien gaat u wel een goed boek lezen? Wij bieden u een  aantrekkelijk programma aan:

Maandagochtend bent u om 10.00 uur van harte welkom aan boord. U maakt kennis met de bemanning en de andere gasten en na een korte zeilinstructie vaart u de haven van Harlingen uit. Als de zeilen gehesen zijn, heeft u volop tijd om te relaxen, spelletjes te doen of bijvoorbeeld aan het roer te staan van zo’n machtig schip! Onderweg wordt de lunch geserveerd en ‘s-middags  in een haven afgemeerd. 's Avonds staat de warme maaltijd voor u klaar. In het vervolg van de reis is geen dag hetzelfde. Afhankelijk van weer en wind stelt de schipper u het dagprogramma voor.  ’s Ochtends zeilen en ’s-middags fietsen of juist andersom? Of misschien laat u een keer de fietsen staan en pakt u een terrasje!

Omdat u een actieve vakantie in de buitenlucht gaat beleven, is de definitieve route afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden. De schipper zal zijn/haar uiterste best doen u van een gevarieerde week te laten genieten!

Om u een idee te geven van onze fiets-vaarvakanties, afhankelijk van weer en wind:

Vertrek vanuit Harlingen:
Dag 1 zeilen naar Terschelling, middag fietsen op het eiland
Dag 2 zeilen naar Vlieland, middag fietsen
Dag 3 zeilen naar Texel, middag eiland verkennen per fiets
Dag 4 zeildag van Texel naar Makkum
Dag 5 Fietsen in de omgeving van Makkum en terugreis naar Harlingen

Inbegrepen:  Fietshuur voor minimaal 3 dagdelen*
*Indien er door omstandigheden niet gefietst kan worden geeft dit geen recht op restitutie van de fietshuur.

 • Zeilgebied: Waddenzee aan boord van de Panta Rhei
 • Thuishaven: Harlingen
 • In-/ontschepen: maandag om 10.00 uur, vrijdag om 15.00 uur
 • Activiteiten: zeilen hijsen, sturen, navigeren en omgeving verkennen
 • Doelgroep: alle leeftijden

Alle meezeilreizen bij Holland Sail worden u aangeboden met afvaargarantie. Dat betekent dat u altijd zeker bent van vertrek.

 • Activiteiten aan land / excursies
 • Handdoeken (zelf meenemen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering
Premie: 5,445% van de reissom (4,5% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting over de premie)
Door omstandigheden kan het gebeuren dat u niet aan een geboekte reis of vakantie kunt beginnen. Ook als u al vertrokken bent, kunnen er redenen zijn om de reis voortijdig af te breken. Deze verzekering geldt voor maximaal negen personen of maximaal vier gezinnen.

Reisverzekering
Premie: € 0,90 per persoon per dag.
Alle deelnemers zijn standaard verzekerd van directe, persoonlijke hulp bij pech, ongeval of ziekte. Daarnaast zijn geneeskundige kosten, ongevallen en aansprakelijkheid meeverzekerd. Ook verlies van bagage, meegenomen materiaal en apparatuur en schade als gevolg van bijzondere sporten, zijn meeverzekerd. Voor deelnemers en thuisblijvers is dat een geruststellende gedachte. In de Algemene Voorwaarden leest u wat er exact onder de dekking valt.

Vaardekking
Premie: 2,42% van de totale reissom (2% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting over de premie)
Het risico dat één of meerdere dagen niet gevaren kan worden vanwege te harde wind, is verzekerd bij vaardekking. Dit houdt in dat als er langer dan 50% van de beschikbare tijd niet gevaren wordt als gevolg van harde wind c.q. storm - dat wil zeggen windkracht 7 of meer op de schaal van Beaufort - of als storm verwacht wordt door een meteorologisch instituut, tot maximaal 75% van de reissom wordt uitgekeerd.

Voorwaarden annuleringsverzekering
Voorwaarden reisverzekering
 

Per hut
€ 935.00

2-persoonshut privé

2-persoonshut


Per persoon/bed
€ 445.00

Bed op gedeelde hut (m/v gescheiden)

gedeelde hut

Nu boeken
10 Plaatsen vrij