Meezeilreis van 20 t/m 26 juni 2015

Midzomertocht op IJsselmeer en Waddenzee. Genieten van de natuur, de wind, de weidsheid, de eilanden en de havenstadjes.

Een week lang met het imposante zeilschip Waterwolf zwerven over het IJsselmeer en langs de prachtige Waddeneilanden. Tijdens de zonnewende (langste dag/kortste nacht) zullen we, ijs en weder dienende, ‘s avonds droogvallen op een zandbank.  We overnachten daarna voor anker in de weidsheid  van de Waddenzee.

De Waddenzee heeft terecht de status van werelderfgoed gekregen en wij zullen kunnen genieten van al het schoons dat het te bieden heeft. Natuurlijk zeilen we ook een paar Waddeneilanden aan en zal er gelegenheid  zijn om de eilanden per fiets of te voet te verkennen.

Ook enkele bezienswaardige havenstadjes aan het IJsselmeer zijn onderdeel van vaarplan.

De Waterwolf heeft een uitstekende reputatie als zeilschip en de route zal dan ook zoveel mogelijk onder zeil worden afgelegd. Zeilervaring is niet nodig, een positieve instelling is voldoende. Er zal uitgebreid aandacht worden besteed aan instructie zodat ook de onervaren reisgenoten snel met de zeilen overweg kunnen. Er wordt gestreefd naar een gemoedelijke en gezellige sfeer aan boord zodat iedereen zich zo snel mogelijk thuis zal voelen.

 • Zeilgebied: IJsselmeer en Waddenzee
 • Thuishaven: Enkhuizen
 • In-/ontschepen: zaterdag om 12.00 uur, vrijdag om 16.00 uur
 • Activiteiten: zeilen hijsen, sturen, navigeren en omgeving verkennen
 • Doelgroep: alle leeftijden

Verblijf op basis van volpension. Tijdens de reis verzorgt de kok de maaltijden. Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie en thee. De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met melk en iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig, tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes. 's Avonds wordt een warme maaltijd geserveerd. Dieetwensen graag vooraf doorgeven. Aan boord zijn dranken aanwezig, die aan het einde van de reis met de schipper worden afgerekend. U kunt zelf geen dranken mee aan boord nemen.

Alle meezeilreizen bij Holland Sail worden u aangeboden met afvaargarantie. Dat betekent dat u altijd zeker bent van vertrek.

 • Activiteiten aan land / excursies
 • Handdoeken (zelf meenemen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

U heeft geen zeilervaring nodig om met deze zeilvakantie mee te gaan. De ervaren en gediplomeerde bemanning maakt u graag wegwijs aan boord. Meehelpen bij het zeilen en bij kleine huishoudelijke activiteiten aan boord zijn leuke onderdelen van een actieve vakantie en wordt min of meer van iedereen verwacht.

 • Accommodatie aan boord van het schip Waterwolf
 • Diensten van de bemanning (2 of 3 personen)
 • Havengelden en toeristenbelasting
 • Brandstofkosten
 • Lunch, ontbijt en diner
 • Beddengoed


Bij Holland Sail betaalt u geen reserveringskosten.

Bij uw reisinformatie ontvangt u een plattegrond van de vertrekhaven, zodat u het schip gemakkelijk kunt vinden. Hierop staan ook de parkeermogelijkheden vermeld. Voor informatie over het openbaar vervoer kunt u kijken op 9292.nl of contact opnemen met OV reisinformatie Nederland, telefoonnummer 0900-9292 (€ 0,70/min.).

Annuleringsverzekering
Premie: 5,445% van de reissom (4,5% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting over de premie)
Door omstandigheden kan het gebeuren dat u niet aan een geboekte reis of vakantie kunt beginnen. Ook als u al vertrokken bent, kunnen er redenen zijn om de reis voortijdig af te breken. Deze verzekering geldt voor maximaal negen personen of maximaal vier gezinnen.

Reisverzekering
Premie: € 0,90 per persoon per dag.
Alle deelnemers zijn standaard verzekerd van directe, persoonlijke hulp bij pech, ongeval of ziekte. Daarnaast zijn geneeskundige kosten, ongevallen en aansprakelijkheid meeverzekerd. Ook verlies van bagage, meegenomen materiaal en apparatuur en schade als gevolg van bijzondere sporten, zijn meeverzekerd. Voor deelnemers en thuisblijvers is dat een geruststellende gedachte. In de Algemene Voorwaarden leest u wat er exact onder de dekking valt.

Vaardekking
Premie: 2,42% van de totale reissom (2% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting over de premie)
Het risico dat één of meerdere dagen niet gevaren kan worden vanwege te harde wind, is verzekerd bij vaardekking. Dit houdt in dat als er langer dan 50% van de beschikbare tijd niet gevaren wordt als gevolg van harde wind c.q. storm - dat wil zeggen windkracht 7 of meer op de schaal van Beaufort - of als storm verwacht wordt door een meteorologisch instituut, tot maximaal 75% van de reissom wordt uitgekeerd.

Voorwaarden annuleringsverzekering
Voorwaarden reisverzekering
 

Per hut
€ 1132.00

2-persoonshut privé

2-persoonshut


Per hut
€ 2048.00

4-persoonshut privé

4-persoonshut


Per persoon/bed
€ 539.00

Bed op gedeelde hut (m/v gescheiden)

gedeelde hut

Nu boeken
13 Plaatsen vrij