Meezeilreis van 29 augustus 2012 t/m 02 september 2012

Amsterdam here we come!

 • Vaargebied: IJsselmeer
 • Afvaarthaven: Enkhuizen
 • In-/ontschepen: maandag om 10.00 uur, vrijdag om 15.00 uur
 • Activiteiten: zeilen hijsen, sturen, navigeren en omgeving verkennen
 • Doelgroep: alle leeftijden

Vroeger, toen het IJsselmeer nog Zuiderzee was, waren er talloze vissersplaatsjes en Hanzesteden langs de toenmalige kust. Door de Afsluitdijk en de inpoldering van o.a. Flevoland raakte de visserij in verval en waren deze plaatsen moeilijker te bereiken voor grotere schepen. Rondwandelend in die dorpen en stadjes voel je nog altijd iets van de oude sfeer. De Moeke Zorn biedt je de gelegenheid al zeilend deze plaatsen van de vroegere Zuiderzee te bezoeken. Een perfecte combinatie van lekker zeilen op het water en toch ook ontspanning aan de wal, zoals dat in scheepstermen heet.
De rode draad in deze tocht zal zijn de vis. In de ene plaats gaan we paling roken, in de andere vis bakken en .. bedenk het maar. Mocht je niet van vis houden: uiteraard houdt de kok rekening met je wensen en maakt die ter plekke een ander gerecht voor je klaar.

Maar vis is niet het enige dat deze tocht te bieden heeft. Plaatsen als Kampen, Harderwijk, Elburg en Spakenburg zijn sfeervolle, historische steden/stadjes. Een stadswandeling onder leiding van een gids is zeker aan te raden.

Deze tocht biedt voor elk wat wils en is daarom voor gezinnen met kinderen ook zeer geschikt. Denk eens aan Harderwijk met het Dolfinarium, een fietstocht maken door de Veluwse bossen, in Spakenburg naar het gemeentemuseum met oude klederdrachten. Zo heeft iedere plaats wat te bieden.

Ga met ons mee op de Moeke Zorn en beleef een mooie vakantie!

Voor de last minute boekers: voor de ligplaats van het schip kunt u contact opnemen met de schipper: 06-53911199.

Zeilen over het IJsselmeer & Waddenzee, geen dag is hetzelfde!

De schipper doet zijn uiterste best een mooi gevarieerd programma samen te stellen. De definitieve route is afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden en de reisduur.

Vaargebied

De maaltijden worden voor u verzorgd op basis van volpension.

 • Ontbijt
  Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee en melk.
 • Lunch
  De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met melk en iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig. Tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes.
 • Avondeten
  ’s Avonds wordt een warme maaltijd (2-gangen) geserveerd.

Dieetwensen
Indien u specifieke dieetwensen hebt, kunt u dit aangeven in de boeking. Er zal geprobeerd worden zoveel mogelijk rekening hiermee te houden. 

Drinken
Dranken zijn aan boord te koop; het is niet toegestaan deze zelf mee te brengen. Aan boord zijn altijd wijn, bier en diverse frisdranken voorradig.

Eten & drinken

 • Accommodatie aan boord van de Moeke Zorn
 • Diensten van de bemanning (2 of 3 personen)
 • Havengelden en toeristenbelasting
 • Brandstofkosten
 • Lunch, ontbijt en diner
 • Beddengoed


Bij Holland Sail betaalt u geen reserveringskosten.

 • Activiteiten aan land / excursies
 • Handdoeken (zelf meenemen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Boek gemakkelijk je reis op het water

 • veilig online betalen
 • betalen in deeltermijnen*
 • geen reserveringskosten

Boeken en betalen

Bij uw reisinformatie ontvangt u een plattegrond van de vertrekhaven, zodat u het schip gemakkelijk kunt vinden. Hierop staan ook de parkeermogelijkheden vermeld. Voor informatie over het openbaar vervoer kunt u kijken op 9292.nl of contact opnemen met OV reisinformatie Nederland, telefoonnummer 0900-9292 (€ 0,70/min.).

Annuleringsverzekering
Premie: 5,445% van de reissom (4,5% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting over de premie)
Door omstandigheden kan het gebeuren dat u niet aan een geboekte reis of vakantie kunt beginnen. Ook als u al vertrokken bent, kunnen er redenen zijn om de reis voortijdig af te breken. Deze verzekering geldt voor maximaal negen personen of maximaal vier gezinnen.

Reisverzekering
Premie: € 0,90 per persoon per dag.
Alle deelnemers zijn standaard verzekerd van directe, persoonlijke hulp bij pech, ongeval of ziekte. Daarnaast zijn geneeskundige kosten, ongevallen en aansprakelijkheid meeverzekerd. Ook verlies van bagage, meegenomen materiaal en apparatuur en schade als gevolg van bijzondere sporten, zijn meeverzekerd. Voor deelnemers en thuisblijvers is dat een geruststellende gedachte. In de Algemene Voorwaarden leest u wat er exact onder de dekking valt.

Vaardekking
Premie: 2,42% van de totale reissom (2% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting over de premie)
Het risico dat één of meerdere dagen niet gevaren kan worden vanwege te harde wind, is verzekerd bij vaardekking. Dit houdt in dat als er langer dan 50% van de beschikbare tijd niet gevaren wordt als gevolg van harde wind c.q. storm - dat wil zeggen windkracht 7 of meer op de schaal van Beaufort - of als storm verwacht wordt door een meteorologisch instituut, tot maximaal 75% van de reissom wordt uitgekeerd.

Voorwaarden annuleringsverzekering
Voorwaarden reisverzekering
 

Alle meezeilreizen bij Holland Sail worden u aangeboden met afvaargarantie. Dat betekent dat u altijd zeker bent van vertrek.

U heeft geen zeilervaring nodig om met deze zeilvakantie mee te gaan. De ervaren en gediplomeerde bemanning maakt u graag wegwijs aan boord. Meehelpen bij het zeilen en bij kleine huishoudelijke activiteiten aan boord zijn leuke onderdelen van een actieve vakantie en wordt min of meer van iedereen verwacht.

Per hut
€ 839.00

2-persoonshut privé

2-persoonshut


Per persoon/bed
€ 399.00

Bed op gedeelde hut (m/v gescheiden)

gedeelde hut

Nu boeken
8 Plaatsen vrij