Meezeilreis van 16 t/m 22 augustus 2014

Bezoek de Waddeneilanden met het comfortabele historische zeilschip La Bohème

Verblijf op basis van volpension. Tijdens de reis verzorgt de kok de maaltijden. Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie en thee. De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met melk en iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig, tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes. 's Avonds wordt een warme maaltijd geserveerd. Dieetwensen graag vooraf doorgeven. Aan boord zijn dranken aanwezig, die aan het einde van de reis met de schipper worden afgerekend. U kunt zelf geen dranken mee aan boord nemen.

U heeft geen zeilervaring nodig om met deze zeilvakantie mee te gaan. De ervaren en gediplomeerde bemanning maakt u graag wegwijs aan boord. Meehelpen bij het zeilen en bij kleine huishoudelijke activiteiten aan boord zijn leuke onderdelen van een actieve vakantie en wordt min of meer van iedereen verwacht.

 • Accommodatie aan boord van het schip La Boheme
 • Diensten van de bemanning (2 of 3 personen)
 • Havengelden en toeristenbelasting
 • Brandstofkosten
 • Lunch, ontbijt en diner
 • Beddengoed


Bij Holland Sail betaalt u geen reserveringskosten.

Bij uw reisinformatie ontvangt u een plattegrond van de vertrekhaven, zodat u het schip gemakkelijk kunt vinden. Hierop staan ook de parkeermogelijkheden vermeld. Voor informatie over het openbaar vervoer kunt u kijken op 9292.nl of contact opnemen met OV reisinformatie Nederland, telefoonnummer 0900-9292 (€ 0,70/min.).

Ga mee met de La Bohème en doorkruis tijdens deze geweldige zeilvakantie de Waddenzee.  Ontdek de mooiste plekjes op het Wad en de verschillende Waddeneilanden. Wist u dat de Waddenzee behoort tot het cultureel erfgoed van Unesco en een bijzonder natuurgebied is?  Er is zoveel te zien en te beleven dat u zich naar hartenlust zult vermaken. Uiteraard zijn er ook voldoende momenten om te ontspannen en uw eigen gang te gaan. Over het eten hoeft u zich geen zorgen te maken. De scheepskok verzorgt voor u het ontbijt, de lunch én het avondeten. Het is immers uw vakantie! Een unieke en afwisselende reis die u niet snel zult vergeten.

Hoe zit het reisprogramma er globaal uit? De La Bohème ligt voor u klaar in de haven van Harlingen en aan boord maakt u kennis met de bemanning en uw medereizigers. Voordat we vertrekken uit de haven voor de eerste zeiltocht wordt de route besproken en krijgt u een korte zeilinstructie. De richting waar we heengaan wordt vooral bepaald door het tij en het weer. De La Bohème is een snelle zeiler waardoor we op het Wad vele andere zeilschepen zullen in halen en dat is leuk om te zien. We bezoeken met u de Waddeneilanden. Op de meeste eilanden zijn gezellige dorpjes te bezoeken, kunt u fijn winkelen, op een terrasje zitten, uitwaaien op het strand of een mooie fietstocht maken door de bossen of natuurgebieden. ‘s Avonds  geniet u aan dek bij de ondergaande zon of in één van de vele cafés van een welverdiend drankje. Vervolgens zet het schip koers naar het volgende eiland waar u naar believen een wandeling maakt of een museum bezoekt. Zo bestaat er op alle Waddeneilanden veel diversiteit en mogelijkheid tot het vervullen van uw wensen.  Wist u dat het tot de mogelijkheden behoort om ‘droog te vallen? Dat is zo’n mooie en unieke ervaring: het schip gaat op het Wad voor anker en door het getij komt het schip bij eb op een zandplaat te liggen. U kunt dan van boord en echt op de zeebodem lopen en allerlei zeediertjes zien. Afhankelijk van het tijdstip dat we dit doen brengen we hier dan ook de nacht door. Met een beetje geluk ziet u ‘s ochtends meteen al zeehonden! Om daarna weer naar een ander eiland te varen met zijn vele eigen bezienswaardigheden die u niet mag missen.

Op de laatste dag maakt u nog een mooie tocht over de Waddenzee terug naar Harlingen waarbij u als u dat wilt uw zeilvaardigheden nog eens in de praktijk kan brengen. Na afloop maken we een leuke groepsfoto en zullen we met een borreltje terugblikken op een fantastische zeilreis.

 • Schip: La Bohème
 • Zeilgebied: Waddeneilanden
 • Thuishaven: Harlingen
 • In-/ontschepen: zaterdag om 12.00 uur, vrijdag om 16.00 uur
 • Activiteiten: zeilen hijsen, sturen, navigeren en omgeving verkennen
 • Doelgroep: alle leeftijden

Alle meezeilreizen bij Holland Sail worden u aangeboden met afvaargarantie. Dat betekent dat u altijd zeker bent van vertrek.

 • Activiteiten aan land / excursies
 • Handdoeken (zelf meenemen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering
Premie: 5,445% van de reissom (4,5% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting over de premie)
Door omstandigheden kan het gebeuren dat u niet aan een geboekte reis of vakantie kunt beginnen. Ook als u al vertrokken bent, kunnen er redenen zijn om de reis voortijdig af te breken. Deze verzekering geldt voor maximaal negen personen of maximaal vier gezinnen.

Reisverzekering
Premie: € 0,90 per persoon per dag.
Alle deelnemers zijn standaard verzekerd van directe, persoonlijke hulp bij pech, ongeval of ziekte. Daarnaast zijn geneeskundige kosten, ongevallen en aansprakelijkheid meeverzekerd. Ook verlies van bagage, meegenomen materiaal en apparatuur en schade als gevolg van bijzondere sporten, zijn meeverzekerd. Voor deelnemers en thuisblijvers is dat een geruststellende gedachte. In de Algemene Voorwaarden leest u wat er exact onder de dekking valt.

Vaardekking
Premie: 2,42% van de totale reissom (2% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting over de premie)
Het risico dat één of meerdere dagen niet gevaren kan worden vanwege te harde wind, is verzekerd bij vaardekking. Dit houdt in dat als er langer dan 50% van de beschikbare tijd niet gevaren wordt als gevolg van harde wind c.q. storm - dat wil zeggen windkracht 7 of meer op de schaal van Beaufort - of als storm verwacht wordt door een meteorologisch instituut, tot maximaal 75% van de reissom wordt uitgekeerd.

Voorwaarden annuleringsverzekering
Voorwaarden reisverzekering
 

Per hut
€ 2116.00

4-persoonshut privé

4-persoonshut


Per hut
€ 1058.00

2-persoonshut privé

2-persoonshut

Nu boeken
2 Plaatsen vrij