Meezeilreis van 28 april 2014 t/m 02 mei 2014

Even echt vakantie... ..vanuit Harlingen nemen schipper Remco en schippersvrouw Yteke u mee langs de Friese kust en naar de mooie Waddeneilanden. Boek nu en ontvang een gratis ‘De Vriendschap’ badhanddoek!

Ga mee met ons op deze voorjaarsreis en ervaar de serene sfeer op het water. Er zijn weinig schepen onderweg, de vakanties zijn nog lang niet begonnen en dus hebben we alle ruimte. Samen ontdekken we alle mogelijkheden van ons schip en proberen alle zeilen uit. Niets hoeft, alles mag: U kunt meehelpen de zeilen hijsen of aan het roer staan. Maar er is tijdens de vaart zeker voldoende tijd om te luieren, een boek te lezen, een beetje te werken, te studeren en mooie foto’s te maken.

We laten onze bestemmingen bepalen door de wind. We willen een paar van de mooie Waddeneilanden bezoeken. Daarna gaan we door de sluis bij Kornwerd of Den Oever en varen het weidse IJsselmeer op. Hier meren we af in één van de boeiende havenstadjes, waar u ‘s middags of ‘s avonds kunt winkelen,  uitgaan of een museum bezoeken. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd: laat u  zich verwennen door onze ervaren scheepskok die u gaat verrassen met heerlijke maaltijden en tussendoortjes.

Over ons:

De Friese tjalk 'De Vriendschap' werd in 1902 te Leeuwarden als zeilend éénmast vrachtschip gebouwd. Met onze tjalk werden vooral zware materialen vervoerd over de Nederlandse binnenwateren, de Waddenzee, Noordzee en Oostzee. In 2010 hebben we  het schip omgebouwd tot een comfortabel charterschip met 8 tweepersoonshutten. Remco is van huis uit scheepstimmerman-meubelmaker en jachtbouwer, Yteke heeft een kunstzinnige achtergrond. Samen hebben zij met veel passie en oog voor detail het schip van een compleet nieuw interieur voorzien en varen hun schip als schipper en matroos. Yteke is daarbij een gezellige gastvrouw en kan u veel vertellen over het schip, de natuur en de plekjes die we u gaan laten zien.

 • Zeilgebied: Waddenzee
 • Thuishaven: Harlingen
 • In-/ontschepen: maandag om 10.00 uur, vrijdag om 15.00 uur
 • Activiteiten: zeilen hijsen, sturen, navigeren en omgeving verkennen
 • Doelgroep: alle leeftijden

Alle meezeilreizen bij Holland Sail worden u aangeboden met afvaargarantie. Dat betekent dat u altijd zeker bent van vertrek.

 • Activiteiten aan land / excursies
 • Handdoeken (zelf meenemen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Verblijf op basis van volpension. Tijdens de reis verzorgt de kok de maaltijden. Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee en melk. De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig, tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes. 's Avonds wordt een warme maaltijd geserveerd. Dieetwensen graag vooraf doorgeven. Aan boord zijn dranken aanwezig, die aan het einde van de reis met de schipper worden afgerekend. U kunt zelf geen dranken mee aan boord nemen.

U heeft geen zeilervaring nodig om met deze zeilvakantie mee te gaan. De ervaren en gediplomeerde bemanning maakt u graag wegwijs aan boord. Meehelpen bij het zeilen en bij kleine huishoudelijke activiteiten aan boord zijn leuke onderdelen van een actieve vakantie en wordt min of meer van iedereen verwacht.

 • Accommodatie aan boord van De Vriendschap
 • Diensten van de bemanning (2 of 3 personen)
 • Havengelden en toeristenbelasting
 • Brandstofkosten
 • Lunch, ontbijt en diner
 • Beddengoed


Bij Holland Sail betaalt u geen reserveringskosten.

Bij uw reisinformatie ontvangt u een plattegrond van de vertrekhaven, zodat u het schip gemakkelijk kunt vinden. Hierop staan ook de parkeermogelijkheden vermeld. Voor informatie over het openbaar vervoer kunt u kijken op 9292.nl of contact opnemen met OV reisinformatie Nederland, telefoonnummer 0900-9292 (€ 0,70/min.).

Annuleringsverzekering
Premie: 5,445% van de reissom (4,5% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting over de premie)
Door omstandigheden kan het gebeuren dat u niet aan een geboekte reis of vakantie kunt beginnen. Ook als u al vertrokken bent, kunnen er redenen zijn om de reis voortijdig af te breken. Deze verzekering geldt voor maximaal negen personen of maximaal vier gezinnen.

Reisverzekering
Premie: € 0,90 per persoon per dag.
Alle deelnemers zijn standaard verzekerd van directe, persoonlijke hulp bij pech, ongeval of ziekte. Daarnaast zijn geneeskundige kosten, ongevallen en aansprakelijkheid meeverzekerd. Ook verlies van bagage, meegenomen materiaal en apparatuur en schade als gevolg van bijzondere sporten, zijn meeverzekerd. Voor deelnemers en thuisblijvers is dat een geruststellende gedachte. In de Algemene Voorwaarden leest u wat er exact onder de dekking valt.

Vaardekking
Premie: 2,42% van de totale reissom (2% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting over de premie)
Het risico dat één of meerdere dagen niet gevaren kan worden vanwege te harde wind, is verzekerd bij vaardekking. Dit houdt in dat als er langer dan 50% van de beschikbare tijd niet gevaren wordt als gevolg van harde wind c.q. storm - dat wil zeggen windkracht 7 of meer op de schaal van Beaufort - of als storm verwacht wordt door een meteorologisch instituut, tot maximaal 75% van de reissom wordt uitgekeerd.


Voorwaarden annuleringsverzekering
Voorwaarden reisverzekering
 

Per persoon/bed
€ 385.00

Bed op 2-persoonshut (m/v gescheiden)

2-persoonshut


Per hut
€ 770.00

2-persoonshut privé

2-persoonshut

Nu boeken
4 Plaatsen vrij