Schepen

Vorige pagina

De Vriendschap

Luxe - Comfort - Gezelligheid

 • Beleef het nieuwe zeilen met 'De Vriendschap'. Luxe, licht, comfort en -niet te vergeten- gezelligheid op een stoer, traditioneel zeilschip. In 2010 hebben wij, Yteke en Remco, met veel liefde en toewijding onze Friese Tjalk uit 1902 volledig gerenoveerd. Zij is omgebouwd tot een supercomfortabel en ruim charterschip.

  ‘De Vriendschap’ heeft capaciteit voor 14 overnachtenden waardoor u veel ruimte heeft aan boord van dit 25m lange schip. Er zijn 6 tweepersoons- en 2 éénpersoonshutten, 4 douches en 3 toiletten. Bij de verbeteringen waar wij het hele jaar door aan werken, kiezen we voor duurzame materialen. Als brandstof gebruiken wij nu GTL (Gas to liquid’s). Dit is biologisch afbreekbaar en draagt bij aan een beter milieu.

  Boek een heerlijke zeilvakantie vanuit de boeiende havenstad Enkhuizen en zeil met ons mee over het weidse IJsselmeer. We meren af met DE VRIENDSCHAP in een mooie Hollandse havenplaats, of gaan een nacht voor anker om u te laten genieten van de intense stilte en duisternis.

  Bij lange tochten zoeken wij graag het Friese Wad op om de eilanden te bezoeken en u te laten genieten van de schoonheid en rust van dit bijzondere natuurgebied UNESCO’s Werelderfgoed de Waddenzee.

  Aan boord van De Vriendschap vindt u alles wat u nodig heeft voor een zorgeloze, stoere zeilvakantie. Voor uw verblijf zijn er voldoende keuken- en vaatdoeken aanwezig zodat u dit zelf niet hoeft mee te nemen. Wilt u weten wat er nog meer in de kombuis aanwezig is? Voor de complete keukenuitrusting kunt u het PDF-bestand onderaan deze pagina downloaden.

  Bij slecht weer kunt u gebruik maken van de zeilpakken die aan boord zijn. Ook is er een stoere zonne-regentent.

  Het is aan boord van De Vriendschap goed vertoeven, gezellig en warm. Op het prachtige teakdek kunt u op verschillende plekken luieren en zonnen evt. met een kussentje en een dekentje.

  Het bedienen van de zeilen is eenvoudig en overzichtelijk. U kunt actief meehelpen aan dek, kokkerellen in de kombuis of heerlijk luieren aan dek of in de salon.


  Catering

  U kunt ook kiezen voor een arrangement met catering voor max .13 personen. Yteke verzorgt fantastische maaltijden en verwent u tussendoor met de lekkerste hapjes. Een ervaren matroos vaart dan met ons mee.

  We zorgen graag dat u geheel uitgerust en vol energie van boord gaat en wie weet, met een nieuwe ‘Vriendschap'. Wij zien er naar uit u op ons ruime en comfortabele schip te ontvangen.

  Huisdieren zijn op ons schip niet toegestaan.

 • bouwjaar
  1902
  lengte
  25,50 m
  breedte
  5,15 m
  diepgang
  1,30 m
  hoogte
  23,0 m
  scheepstype
  Tjalk
  tuigage
  Gaffel
  zeiloppervlak
  220 m2
  motortype
  DAF 165
  tankinhoud
  1600 l
  voltage
  24/220 V
  drinkwater
  4800 l
  220v Buiten besturing GPS Marifoon Snelheidsmeter Stromend water Stuurwiel Verwarming Walstroom WiFi
 • Koelkast
  250 l
  Vriezer
  110 l
  Gasfornuis
  professioneel horeca 4 pits
  Oven
  professioneel horeca 120 l
  BBQ
  COB bbq, kolen zijn aan boord
  Koffiezetapparaat
  professioneel horeca, filters zijn aan boord
  Voorraadruimte
  ja
 • plattegrond
  Plattegrond
Vorige pagina

Zeilen op het IJsselmeer & Waddenzee

Sailing2gether biedt verschillende meezeilreizen aan. Ongeacht of je een vakantie met je gezin of vrienden zoekt, alleen of een alleenstaande ouder (met kinderen) bent sluit gezellig aan bij een groepsreis op het water en boek eenvoudig een bed of hut.

Zeil met ons mee!

Nieuws en acties in je inbox?

Veilig online betalen

betalen_nl_2018.jpg
 • Vaargarantie
 • Geen zeilervaring nodig
 • Geen reserveringskosten
 • Volpension & bemanning
 • Veilig betalen in termijnen*