Corona? Zekerheid.

Schepen

Vorige pagina

Nirwana

Sportief onthaasten op het water!

 • Welkom aan boord! Sinds het voorjaar van 2008 ben ik, Irene Toxopeus, de trotse eigenaresse van de Nirwana. Ik ben geboren en getogen aan de Waddenzee en opgegroeid op de grote zeilende passagiers schepen. Zeilen, droogvallen, een nacht voor anker, wedstrijdzeilen én van een groep gasten een team maken, maakt dat ik zo van mijn werk hou.

  De geschiedenis van de Nirwana begon in 1910 toen ze als eenmastklipper 'Neeltje' werd gebouwd. Ze heeft tot ongeveer 1940 zeilend met vracht gevaren. Daarna werd de klipper gemotoriseerd en voer vracht tot 1990. In 1990 lieten mijn ouders, Jelte en Annelies Toxopeus, hun oog vallen op het mooie casco en bouwden het schip in weer om tot een zeilende comfortabele tweemastklipper.

  Eenmaal op het ruime water zult u beleven hoe machtig en vrij zeilen voelt aan boord van deze sportieve klipper. Alle zeilen worden met de hand gehesen, wat samenwerken betekent! Toch heeft u geen zeilervaring nodig, de crew is gespecialiseerd in het duidelijk uitleggen van het reilen en zeilen aan boord en probeert van elke groep gasten die inscheept een heus Team Nirwana te maken. Irene en haar maat stellen veiligheid voorop en het schip is zeer kindvriendelijk. Ideaal dus voor familie-, of gezinstochten, schoolreizen, bedrijfsuitjes en zeilvakanties.

  Het voormalige laadruim is omgetoverd tot een ruime en sfeervolle accommodatie voor 26 personen. Dankzij haar afmetingen beschikt ze, zowel boven-, als benedendeks over zeer veel leefruimte en de 'Nirwana' heeft als één van de weinige schepen een extra salon aan dek met rondom zicht naar buiten. De kombuis is goed geoutilleerd, heeft een voorraadkast, groot 6-pits fornuis met 2 ovens en er is een grote extra koeling aan voor de drankjes. De hutten zijn voorzien van bedden met een minimale lengte van 2 meter, een leeslampje bij het bed een patrijspoort welke open kan, een wasbak met daaronder een kast, ruimte onder het bed voor uw tas en een verwarming voor de koudere nachten in het voor-, en najaar.
  Kortom: wilt u vanaf het water Nederland ontdekken dan is zeilen op de Nirwana met Irene een goede keus!

 • bouwjaar
  1910
  lengte
  32,0 m
  breedte
  6,50 m
  diepgang
  1,30 m
  hoogte
  26,0 m
  scheepstype
  Klipper
  tuigage
  Kitsgaffelgetuigd
  zeiloppervlak
  340 m2
  motortype
  GM 240
  tankinhoud
  2000 l
  voltage
  220/24 V
  drinkwater
  7500 l
  220v Buiten besturing Dieptemeter GPS Marifoon Snelheidsmeter Stromend water Stuurwiel Verwarming Walstroom
 • Koelkast
  270 l
  Vriezer
  67 l
  Gasfornuis
  6-pits
  Oven
  64 l + 37 l
  BBQ
  Ja, op gas
  Koffiezetapparaat
  ja
  Drankenkoeling
  184 l
  Mixer
  ja
  Voorraadruimte
  1400 l
 • Plattegrond
  Plattegrond
Vorige pagina

Zeilreizen op het IJsselmeer en de Waddenzee

Sailing2gether biedt verschillende meezeilreizen aan. Ongeacht of je een vakantie met je gezin of vrienden zoekt, alleen of een alleenstaande ouder (met kinderen) bent sluit gezellig aan bij een groepsreis op het water en boek eenvoudig een bed of hut.

Zeil met ons mee!

Nieuws en acties in je inbox?

Veilig online betalen

betalen_nl_2018.jpg
 • Geen zeilervaring nodig
 • Catering & slaapplaats aan boord
 • Geen reserveringskosten
 • Ervaren bemanning
 • Veilig betalen in termijnen*