Corona? Zekerheid.
Vanaf
571,25
incl. BTW
7 Plaatsen vrij

8-daagse zeiltocht aan boord van zeilschip Waterwolf

Vanaf
571,25
incl. BTW
7 Plaatsen vrij
vrijdag 27 augustus 21:00 t/m vrijdag 03 september 16:00 uur 2021
Harlingen

8 dagen er tussenuit op een traditioneel zeilschip: dát is pas ontspannen. Je hoofd maak je even helemaal leeg, en op het water heb je weer ruimte om te ademen. Aan boord beleef je een onvergetelijke vakantie in eigen land, waarbij je op het water beleeft wat je hoofd in de wind, de wind in de zeilen en de tijd om ervan te genieten met je doen terwijl je geniet van de uitmuntende verzorging door de scheepskok.

Terug naar overzicht Meer info
 • Vaargebied Waddenzee en/of IJsselmeer
  Afvaarthaven Harlingen
  Zeilschip

  Waterwolf

  Inschepen

  Vrijdagavond vanaf 21.00 uur (of uiterlijk zaterdag 10:00 uur)

  Ontschepen

  Vrijdag om 16:00

  Activiteiten
  • zeilen hijsen
  • navigeren
  • sturen
  • de omgeving verkennen
  • tijd voor jezelf
  • met andere gasten socialiseren
  Doelgroep Geschikt voor alle leeftijden

   

  Prijs is inclusief

  • Accommodatie aan boord van traditioneel zeilschip Waterwolf
  • Diensten van de bemanning 2 tot 3 personen
  • Havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten
  • Ontbijt, lunch, diner
  • Koffie, thee en kraanwater
  • Opgemaakte bedden
  • Handdoeken

  Niet inbegrepen zijn

  • Activiteiten en excursies aan land
   • 's Avonds kom je aan in een haven, waar je natuurlijk van boord kunt om iets leuks te doen. 
  • Eventuele verzekeringen
   • Heb je nog geen reis- en annuleringsverzekering? Dan kun je deze ook tijdens het boeken afsluiten.
  • Dranken 
   • Frisdranken, bier/wijn en andere dranken zijn tegen betaling aan boord te verkrijgen 
 • Een onvergetelijke week mee varen op de Waterwolf! Deze 8-daagse tocht is van vrijdagavond tot vrijdagmiddag.

  Vrijdagavond
  Je kunt vanaf 21.00 uur aan boord komen en word je door schipper Olaf en zijn vrouw Nicci welkom geheten, maak je kennis met de andere meezeilers. Nicci en Olaf maken je graag even wegwijs benedendeks waarna iedereen kennis kan maken met de bemanning, bestaand uit: Olaf & Nicci, de matroos en wellicht tref je ook de rest van ons gezin aan en niet te vergeten: Guus, de scheepshond! (Geen zorgen, het is de liefste hond uit de vloot, toch een beetje bang of een allergie? Hij woont bij ons achter en komt niet in het gastverblijf!).

  Zaterdag
  Ben je vrijdagavond al aan boord gekomen dan geniet je eerst van je ontbijt en heet de schipper de gasten welkom die 's ochtends aan boord komen zodat vanaf 10.00 uur de trossen los kunnen. 

  Na een voorstelrondje, het bespreken van de actuele weer & wind voorspellingen, maken we samen een plan voor de dag en wellicht vormt zich al een route voor de komende week, maar niks moet en alles kan, we bekijken het van dag tot dag en soms zelfs van uur tot uur!

  Hierna neemt de matroos iedereen mee aan dek en legt daar de belangrijkste zaken rondom het zeilen uit, verdeelt de taken en dan kunnen de trossen los!

  Nicci zorgt ervoor dat er een warme lunch genoten is nog voor afvaart, leent de situatie zich ervoor, dan eten we zodra het schip op koers ligt, lekker aan dek of samen in het dagverblijf.

  Bij ons aan boord ben je je ervan verzekerd dat je een bijzondere week gaat beleven!

  Olaf’s passie voor het zeilen, zijn kennis van het gebied en zijn jarenlange ervaring zorgen ervoor dat hij van iedere reis iets bijzonders weet te maken en nog altijd met veel enthousiasme aan het roer staat!

  Kom tijdens het varen dan ook gerust op het achterdek, hier hebben we fijne plekken om te zitten, kun je helpen navigeren, een verrekijker komen lenen om bijzondere vogels, andere schepen of zeehonden te spotten bijvoorbeeld.

  Maar ook mag je Olaf vragen om zelf eens te sturen en zijn er genoeg klusjes waarbij je kunt helpen.

  Buiten ons gezellige dagverblijf en de leuke kuip buiten aan dek, beschikt de Waterwolf ook over een unieke deksalon, waar tevens onze boord bibliotheek is en spelletjes te vinden zijn.

  Dus wil je je even terug trekken en opwarmen maar toch van het waanzinnige uitzicht kunnen genieten? Dan is dit de aangewezen plek.

  Overdag
  Nicci verzorgt de hele week alle maaltijden, dit begint ‘s morgens met een uitgebreid ontbijtbuffet, lekkers voor bij de koffie, onze befaamde borrelhap, in de namiddag, al dan niet in combinatie met een ‘aanleg’ biertje of drankje.

  En uiteraard een lekker diner iedere avond, waarbij we je graag laten proeven van lokale delicatessen en zoveel mogelijk gebruik maken van verse streekproducten.

  Graag laten we je tijdens deze zomerweek, onze persoonlijke favorieten zien: de mooiste vaarroutes, stranden, zandbanken, duinen, eilanden en stadjes.

  Ook kan droogvallen niet ontbreken tijdens een zeilweek!

  Vrijdag
  Het is alweer vrijdag voordat je het weet en tijd om terug te keren naar Harlingen, hier zullen we rond 16.00 uur ontschepen.

  We streven ernaar iedereen iets nieuws te laten beleven, of je nu voor het eerst aan boord stapt of al jaren mee zeilt,  alleen komt, of met anderen.

  Onze voldoening zit ‘m in iedere reis weer tot een unieke beleving te maken, voor iedereen!

  Ga je mee?

   

 • Van zeilen krijg je een gezonde trek. Dus is het belangrijk dat je onderweg goed eet - daarom word je verzorgd door de scheepskok. Die zorgt voor een stevig ontbijt, lunch en avondeten.

  • Ontbijt
   Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee en melk.
  • Lunch
   De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig. Tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes. 
  • Avondeten
   's Avonds wordt een warme maaltijd (2-gangen) geserveerd.

  Drinken
  Tijdens de maaltijden en tussendoor zijn koffie en thee beschikbaar. Kraanwater is de hele dag verkrijgbaar. Overige dranken (zoals wijn, bier, mineraalwater en diverse frisdranken) zijn tegen betaling aan boord verkrijgbaar. Die reken je aan het eind van de reis met de schipper af. Het is helaas niet toegestaan om zelf drinken mee te nemen. 

  Dieetwensen
  Als je specifieke dieetwensen hebt, noteer deze dan bij je boeking. Er zal geprobeerd worden zoveel mogelijk rekening hiermee te houden. Ben je veganist? Dan bieden we je vegetarische maaltijden aan. Het is voor ons namelijk helaas niet mogelijk om volledig veganistische maaltijden aan boord te serveren.  

 • Zeilgebied

  Tijdens deze reis vertrek je vanuit Harlingen. Tijdens een zeilreis ben je afhankelijk van het weer en de wind. Daarom weet je niet van tevoren waar de reis heen zal gaan. Spannend, want er zijn heel veel mogelijkheden!

  Zeilgebied: het IJsselmeer en/of de Waddenzee
  De schipper kent alle mooie plekken in de omgeving en gaat met jou en je reisgenoten aan de slag om er een prachtige week van te maken. Op het IJsselmeer zie je vogels en de kusten van Friesland en Noord-Holland, en op het Markermeer die van Flevoland en de nieuwe Marker Wadden. Op de Waddenzee is het zoeken naar zeehonden die in het water zwemmen of rustig liggen te zonnen op één van de vele zandbanken. Overal op het water zie je vogels, voel je de rust en kun je andere schepen spotten.

  Geniet van een heerlijke week zeilen met afwisselend actie en rust!
  De ondergaande zon op een prachtige zomeravond kan het ultieme vakantiegevoel creëren. Soms moet er veel gemanoevreerd worden en soms is het smooth sailing. Hoe dan ook: als je de hele dag op het water bent geweest, is het altijd fijn om in de haven aan te leggen. Na een dag stevig kruisen kun je het echte zeemansgevoel genieten en lekker ontspannen met een boek, gezellig met je reisgenoten napraten of juist nog even een wandeling maken om de havenstad of het eiland te verkennen. 

 • Hutindeling

  plattegrond Waterwolf

  Bij het boeken kun je kiezen uit een privé hut.

 • Bereikbaarheid

  • Met het openbaar vervoer
   De haven van Harlingen ligt direct naast het treinstation. Dat betekent dat je binnen een paar honderd meter bij het schip bent. Voor informatie over het openbaar vervoer kun je ns.nl of 9292.nl raadplegen (contact opnemen met OV reisinformatie Nederland kan ook via telefoonnummer 0900-9292 € 0,90/min.)
  • Met de auto
   Indien je met de auto reist zijn er in Harlingen verschillende parkeermogelijkheden om de auto achter te laten. 
 • Facebook

  Bekijk het laatste nieuws over de Waterwolf op facebook 

Vorige pagina

Zeilreizen op het IJsselmeer en de Waddenzee

Sailing2gether biedt verschillende meezeilreizen aan. Ongeacht of je een vakantie met je gezin of vrienden zoekt, alleen of een alleenstaande ouder (met kinderen) bent sluit gezellig aan bij een groepsreis op het water en boek eenvoudig een bed of hut.

Zeil met ons mee!

Nieuws en acties in je inbox?

Veilig online betalen

betalen_nl_2018.jpg
 • Geen zeilervaring nodig
 • Catering & slaapplaats aan boord
 • Geen reserveringskosten
 • Ervaren bemanning
 • Veilig betalen in termijnen*