Informatie over het Coronavirus

Vorige pagina

Coronavirus

Iedereen maakt zich zorgen over het coronavirus. U, als klant of gast, de schippers en het personeel van Holland Sail: we zijn allemaal bezig met de pandemie en hoe dit van invloed is op onze activiteiten.

Het coronavirus legt een zware belasting op het openbare leven wereldwijd. We doen allemaal ons best om daar zo verantwoordelijk mogelijk mee om te gaan. Holland Sail volgt de situatie nauwkeurig en is daar erg bezorgd over. Op dit moment is de situatie omtrent de corona-pandemie ernstig, en dat nemen we serieus. De overheid heeft tot 1 juni verregaande maatregelen opgelegd die moeten helpen de verspreiding van het virus in te dammen. Om die reden heeft Holland Sail besloten alle zeilreizen tot 1 juni te annuleren. 

Ons team staat natuurlijk altijd voor u klaar. Helaas is het momenteel erg druk. Daardoor kan het zijn dat we telefonisch minder goed bereikbaar zijn dan u van ons gewend bent. Ook per e-mail kan het iets langer duren voor we op uw vraag kunnen antwoorden. Wij vragen om uw begrip hiervoor in deze uitzonderlijke situatie.

We hopen u op deze pagina in ieder geval van de basisinformatie te kunnen voorzien. Maar het allerbelangrijkste is toch wel het volgende:

Doe voorzichtig en blijf gezond. 

Kort samengevat

We weten dat u vragen heeft. Dat weten we omdat veel van u zich al bij ons gemeld hebben. De belangrijkste zaken willen we graag hier even op een rijtje zetten.

  • Tot 1 september 2020 geldt dat er in Nederland zoveel mogelijk thuis wordt gewerkt en als u in contact komt met anderen 1,5 meter uit elkaar blijft.
  • Alle reizen tot 1 juni 2020 worden door Holland Sail geannuleerd.
  • Alle restaurants, musea en cafés in Nederland blijven tot 1 juni 2020 gesloten.
  • Op dit moment is het niet in te schatten wat er gebeurt met reizen na 1 juni 2020.
  • Supermarkten zijn open, maar werken wel met aangepaste veiligheidsmaatregelen. Zo vragen de meeste u contactloos te betalen en worden bonnetjes niet meer in de hand gegeven.

Deze pagina wordt geüpdated bij verandering van de stand van zaken.

Vragen

Gaat mijn reis nog door?

De overheid heeft allerlei beperkende maatregelen ingesteld. Kan mijn reis nu nog wel doorgaan?

Holland Sail heeft besloten uit voorzichtigheid alle zeilreizen tot 20 mei 2020 te annuleren. Begint uw reis voor 20 mei? Dan kan deze helaas niet doorgaan. Dat vinden we bijzonder vervelend. 

Gaat u na 20 mei 2020 zeilen? 
Houd de ontwikkelingen in de gaten. Op dit moment is het niet mogelijk te zeggen wat er precies gaat gebeuren.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Voor algemene informatie rondom het virus en de maatregelen die de overheid neemt, kunt u kijken op de pagina van de Rijksoverheid.

Voor actuele informatie over de besmettingen in Nederland kijkt u op de pagina van het RIVM.

Ik heb na 1 juni een zeilreis geboekt en wil deze annuleren, kan dat?

Het liefste wilt u natuurlijk gaan zeilen! Maar het zijn unieke en zware tijden waarin beslissingen genomen (moeten) worden die soms helemaal niet leuk zijn. We begrijpen uw afweging. De huidige situatie is dat in principe uw reis volgens afspraak wordt uitgevoerd. Daardoor gelden voor uw reis de annuleringsvoorwaarden zoals deze in de Hiswa Algemene Voorwaarden zijn beschreven. We willen u verzoeken om ons via e-mail te benaderen in zo'n geval.

Momenteel kan het iets langer duren voor u antwoord krijgt dan u van ons gewend bent. We vragen daarvoor uw begrip.

Vorige pagina

Zeilreizen op het IJsselmeer en de Waddenzee

Sailing2gether biedt verschillende meezeilreizen aan. Ongeacht of je een vakantie met je gezin of vrienden zoekt, alleen of een alleenstaande ouder (met kinderen) bent sluit gezellig aan bij een groepsreis op het water en boek eenvoudig een bed of hut.

Zeil met ons mee!

Nieuws en acties in je inbox?

Veilig online betalen

betalen_nl_2018.jpg
  • Vaargarantie
  • Geen zeilervaring nodig
  • Geen reserveringskosten
  • Volpension & bemanning
  • Veilig betalen in termijnen*