Meezeilreis van 04 t/m 06 juli 2014

Ontspannen zeilen op de Eensgezindheid, de snelste klipper van Nederland. Wilt u ervaren hoe het is om te zeilen op zo'n supersnelle klipper? U zult merken: het gaat gewoon vanzelf. We hijsen de zeilen, bij weinig wind gaat de enorme halfwinder omhoog, en daar gaan we....

Vrijdagavond bent u vanaf 20.00 uur van harte welkom aan boord. U maakt kennis met de bemanning en de andere zeilers. Zaterdagmorgen, na een korte zeilinstructie, vaart u de haven van Enkhuizen uit. Als de zeilen gehesen zijn, heeft u volop tijd om een goed boek te lezen, spelletjes te doen of bijvoorbeeld te sturen. Onderweg wordt de lunch geserveerd en meestal wordt aan het einde van de middag in een haven afgemeerd en heeft u de gelegenheid sfeervolle stadjes te bezoeken, een terrasje te pakken of een wandeling te maken. 's Avonds staat de warme maaltijd voor u klaar. Zondag zeilt u terug naar Enkhuizen en indien weer en wind het toelaten, is het mogelijk om onderweg nog een andere havenstad te bezoeken.

Hoeveel uren per dag gezeild wordt, hangt af van de wensen van de groep. Zo kan een zeiltocht met ondergaande zon op een prachtige zomeravond het ultieme vakantiegevoel creëren, levert een dag kruisen en dus flink werken aan boord het echte zeemansgevoel op, maar kan een middag winkelen in één van de gezellige havenstadjes ook voor veel voldoening zorgen. Geen dag is hetzelfde. De schipper doet zijn uiterste best een mooi gevarieerd programma samen te stellen. De definitieve route is afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden.

 • Zeilgebied: IJsselmeer
 • Thuishaven: Enkhuizen
 • In-/ontschepen: vrijdag vanaf 20.00 uur, zondag om 17.00 uur
 • Activiteiten: zeilen hijsen, sturen, navigeren en omgeving verkennen
 • Doelgroep: alle leeftijden

Verblijf op basis van volpension. Tijdens de reis verzorgt de kok de maaltijden. Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee en melk. De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig, tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes. 's Avonds wordt een warme maaltijd geserveerd. Dieetwensen graag vooraf doorgeven. Aan boord zijn dranken aanwezig, die aan het einde van de reis met de schipper worden afgerekend. U kunt zelf geen dranken mee aan boord nemen.

U heeft geen zeilervaring nodig om met deze zeilvakantie mee te gaan. De ervaren en gediplomeerde bemanning maakt u graag wegwijs aan boord. Meehelpen bij het zeilen en bij kleine huishoudelijke activiteiten aan boord zijn leuke onderdelen van een actieve vakantie en wordt min of meer van iedereen verwacht.

Alle meezeilreizen bij Holland Sail worden u aangeboden met afvaargarantie. Dat betekent dat u altijd zeker bent van vertrek.

 • Accommodatie aan boord van de Eensgezindheid
 • Diensten van de bemanning (2 of 3 personen)
 • Havengelden en toeristenbelasting
 • Brandstofkosten
 • Lunch, ontbijt en diner
 • Beddengoed


Bij Holland Sail betaalt u geen reserveringskosten

 • Activiteiten aan land / excursies
 • Handdoeken (zelf meenemen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bij uw reisinformatie ontvangt u een plattegrond van de vertrekhaven, zodat u het schip gemakkelijk kunt vinden. Hierop staan ook de parkeermogelijkheden vermeld. Voor informatie over het openbaar vervoer kunt u kijken op 9292.nl of contact opnemen met OV reisinformatie Nederland, telefoonnummer 0900-9292 (€ 0,70/min.).

Annuleringsverzekering
Premie: 5,445% van de reissom (4,5% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting over de premie)
Door omstandigheden kan het gebeuren dat u niet aan een geboekte reis of vakantie kunt beginnen. Ook als u al vertrokken bent, kunnen er redenen zijn om de reis voortijdig af te breken. Deze verzekering geldt voor maximaal negen personen of maximaal vier gezinnen.

Reisverzekering
Premie: € 0,90 per persoon per dag.
Alle deelnemers zijn standaard verzekerd van directe, persoonlijke hulp bij pech, ongeval of ziekte. Daarnaast zijn geneeskundige kosten, ongevallen en aansprakelijkheid meeverzekerd. Ook verlies van bagage, meegenomen materiaal en apparatuur en schade als gevolg van bijzondere sporten, zijn meeverzekerd. Voor deelnemers en thuisblijvers is dat een geruststellende gedachte. In de Algemene Voorwaarden leest u wat er exact onder de dekking valt.

Vaardekking
Premie: 2,42% van de totale reissom (2% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting over de premie)
Het risico dat één of meerdere dagen niet gevaren kan worden vanwege te harde wind, is verzekerd bij vaardekking. Dit houdt in dat als er langer dan 50% van de beschikbare tijd niet gevaren wordt als gevolg van harde wind c.q. storm - dat wil zeggen windkracht 7 of meer op de schaal van Beaufort - of als storm verwacht wordt door een meteorologisch instituut, tot maximaal 75% van de reissom wordt uitgekeerd.

Voorwaarden annuleringsverzekering
Voorwaarden reisverzekering
 

Per hut
€ 458.00

2-persoonshut privé

2-persoonshut


Per hut
€ 916.00

4-persoonshut privé

4-persoonshut


Per hut
€ 687.00

3-(4)persoonshut privé

4-persoonshut voor 3 personen


Per persoon/bed
€ 229.00

Bed op gedeelde hut (m/v gescheiden)

gedeelde hut

Nu boeken
18 Plaatsen vrij