Meezeilreis van 18 t/m 20 juli 2014

Weekend uitwaaien op de Waddenzee.

Vrijdagavond bent u vanaf 20.00 uur van harte welkom aan boord. U maakt kennis met de bemanning en de andere zeilers. Zaterdagmorgen, na een korte zeilinstructie, vaart u de haven van Harlingen uit. Als de zeilen gehesen zijn, heeft u volop tijd om een goed boek te lezen, spelletjes te doen of bijvoorbeeld te sturen. Onderweg wordt de lunch geserveerd en meestal wordt aan het einde van de middag in een haven afgemeerd en heeft u de gelegenheid sfeervolle stadjes te bezoeken, een terrasje te pakken of een wandeling te maken. Op Terschelling bieden wij de mogelijkheid voor Blokarten. Zondag zeilt u terug naar Harlingen.

Hoeveel uren per dag gezeild wordt, hangt af van de wensen van de groep. Zo kan een zeiltocht met ondergaande zon op een prachtige zomeravond het ultieme vakantiegevoel creëren, levert een dag kruisen en dus flink werken aan boord het echte zeemansgevoel op, maar kan een middag winkelen in één van de gezellige havenstadjes ook voor veel voldoening zorgen. Geen dag is hetzelfde. De schipper doet zijn uiterste best een mooi gevarieerd programma samen te stellen. De definitieve route is afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden.

 • Zeilgebied: Waddenzee
 • Thuishaven: Harlingen
 • In-/ontschepen: vrijdag vanaf 20.00 uur, zondag om 17.00 uur
 • Activiteiten: zeilen hijsen, sturen, navigeren en omgeving verkennen
 • Doelgroep: alle leeftijden

Tijdens de reis verzorgen de schipper en zijn maat de maaltijden. Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie en thee. De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met melk en iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig, tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes. 's Avonds kunt u op eigen gelegenheid aan de wal gaan dineren. Aan boord zijn dranken aanwezig, die aan het einde van de reis met de schipper worden afgerekend. U kunt zelf geen dranken mee aan boord nemen.

U heeft geen zeilervaring nodig om met deze zeilvakantie mee te gaan. De ervaren en gediplomeerde bemanning maakt u graag wegwijs aan boord. Meehelpen bij het zeilen en bij kleine huishoudelijke activiteiten aan boord zijn leuke onderdelen van een actieve vakantie en wordt min of meer van iedereen verwacht.

Alle meezeilreizen bij Holland Sail worden u aangeboden met afvaargarantie. Dat betekent dat u altijd zeker bent van vertrek.

 • Accommodatie aan boord van de Fortuna
 • Diensten van de bemanning (2 of 3 personen)
 • Havengelden en toeristenbelasting
 • Brandstofkosten
 • Ontbijt en lunch
 • Beddengoed
   

Bij Holland Sail betaalt u geen reserveringskosten.
 

 • Avondeten (op eigen gelegenheid aan de wal)
 • Blokarten (5 kwartier) op Terschelling, € 30 per persoon
 • Activiteiten aan land / excursies
 • Handdoeken (zelf meenemen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bij uw reisinformatie ontvangt u een plattegrond van de vertrekhaven, zodat u het schip gemakkelijk kunt vinden. Hierop staan ook de parkeermogelijkheden vermeld. Voor informatie over het openbaar vervoer kunt u kijken op 9292.nl of contact opnemen met OV reisinformatie Nederland, telefoonnummer 0900-9292 (€ 0,70/min.).

Annuleringsverzekering
Premie: 5,445% van de reissom (4,5% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting over de premie)
Door omstandigheden kan het gebeuren dat u niet aan een geboekte reis of vakantie kunt beginnen. Ook als u al vertrokken bent, kunnen er redenen zijn om de reis voortijdig af te breken. Deze verzekering geldt voor maximaal negen personen of maximaal vier gezinnen.

Reisverzekering
Premie: € 0,90 per persoon per dag.
Alle deelnemers zijn standaard verzekerd van directe, persoonlijke hulp bij pech, ongeval of ziekte. Daarnaast zijn geneeskundige kosten, ongevallen en aansprakelijkheid meeverzekerd. Ook verlies van bagage, meegenomen materiaal en apparatuur en schade als gevolg van bijzondere sporten, zijn meeverzekerd. Voor deelnemers en thuisblijvers is dat een geruststellende gedachte. In de Algemene Voorwaarden leest u wat er exact onder de dekking valt.

Vaardekking
Premie: 2,42% van de totale reissom (2% van de totale reissom + 21% assurantiebelasting over de premie)
Het risico dat één of meerdere dagen niet gevaren kan worden vanwege te harde wind, is verzekerd bij vaardekking. Dit houdt in dat als er langer dan 50% van de beschikbare tijd niet gevaren wordt als gevolg van harde wind c.q. storm - dat wil zeggen windkracht 7 of meer op de schaal van Beaufort - of als storm verwacht wordt door een meteorologisch instituut, tot maximaal 75% van de reissom wordt uitgekeerd.

Voorwaarden annuleringsverzekering
Voorwaarden reisverzekering
 

Per persoon/bed
€ 199.00

Bed op 2-persoonshut (m/v gescheiden)

2-persoonshut


Per hut
€ 398.00

2-persoonshut privé

2-persoonshut


Per persoon/bed
€ 199.00

Bed op 3-(4)persoonshut (m/v gescheiden)

4-persoonshut voor 3 personen


Per hut
€ 597.00

3-(4)persoonshut privé

4-persoonshut voor 3 personen


Per persoon/bed
€ 199.00

Bed op 4-persoonshut (m/v gescheiden)

4-persoonshut


Per hut
€ 796.00

4-persoonshut privé

4-persoonshut

Nu boeken
16 Plaatsen vrij