Corona? Zekerheid.

Schepen

Vorige pagina

Boreas

Gewoon - Lekker - Zeilen

 • Aan boord van de tjalk Boreas ligt de focus op thuis voelen en gezelligheid. Maar ook als u lekker fanatiek wilt zeilen is de Boreas het juiste schip. Alles mag, niets moet. Het ultieme vakantiegevoel.

  Met de Boreas zeilen we voornamelijk op de Waddenzee maar op verzoek ook op de Friese meren of het IJsselmeer. In het hoogseizoen proberen we meer oostwaarts te trekken waar het nog rustig en stil is en we fantastisch droog kunnen vallen op het Wad. Dat is echt een unieke ervaring. De sterrenhemel is dichtbij en heel soms kun je daar zelfs het Noorderlicht te zien. We plukken dan mosselen of gaan barbecueën op een zandbank.

  De Boreas is heel geschikt voor een weekendje of weekje weg met familie of vrienden maar ook bedrijven of verenigingen vertoeven regelmatig op de Boreas. Grietje, de schippersvrouw, heeft vele jaren als coach in de hulpverlening gewerkt en kan goed met groepen overweg. Henk, de schipper, vaart al z’n hele leven, kent het Wad als zijn broekzak en als u wat wilt leren over zeilen of getijden zit u goed bij hem.

  De Boreas is gebouwd in 1897 op een Groninger werf. Het schip is een zogenaamde platbodem en voer voornamelijk tussen Denemarken en Zweden. In 1985 is het vrachtschip verbouwd en zijn er in het ruim, waar eerst hout en graan vervoerd werden, comfortabele hutten en een mooie ruime salon gecreëerd. Bij de laatste verbouwing, in 2012, is de binnenruimte van het schip volledig aangepast aan de eisen en wensen van deze tijd, en beschikt daardoor over twee douches en ruime hutten. De Boreas is geschikt voor een verblijf van 16 personen.

  De thuishaven van de Boreas is Harlingen. In de winterperiode liggen we met de Boreas in Amsterdam waar het als hotelschip te huur is.

  We hopen u binnenkort op de Boreas te mogen verwelkomen voor een aangename en memorabele zeiltocht.

  Henk & Grietje

 • bouwjaar
  1897
  lengte
  23.56
  breedte
  4.9
  diepgang
  1.0
  hoogte
  24.0
  scheepstype
  tjalk
  zeiloppervlak
  275 m2
  motortype
  DAF 615
  tankinhoud
  1200 l
  voltage
  24/220 volt
  drinkwater
  3000 l
  220v Dieptemeter GPS Marifoon Snelheidsmeter Stromend water Verwarming Walstroom
 • Koelkast
  2x 100 l
  Vriezer
  20 l
  Gasfornuis
  4 pitten
  Oven
  gas
  BBQ
  ja
  Koffiezetapparaat
  ja
  Voorraadruimte
  ja
 • Plattegrond
  Plattegrond
Vorige pagina

Zeilreizen op het IJsselmeer en de Waddenzee

Sailing2gether biedt verschillende meezeilreizen aan. Ongeacht of je een vakantie met je gezin of vrienden zoekt, alleen of een alleenstaande ouder (met kinderen) bent sluit gezellig aan bij een groepsreis op het water en boek eenvoudig een bed of hut.

Zeil met ons mee!

Nieuws en acties in je inbox?

Veilig online betalen

betalen_nl_2018.jpg
 • Geen zeilervaring nodig
 • Catering & slaapplaats aan boord
 • Geen reserveringskosten
 • Ervaren bemanning
 • Veilig betalen in termijnen*